ZA VAS SMO PRIPREMILI VELIKI IZBOR DESTINACIJA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA !

››› 40. GODINA SA VAMA

EVROPSKI GRADOVI - Nova Godina
EVROPSKI GRADOVI - Nova Godina


DOČEKAJTE NOVU GODINU U EVROPSKIM GRADOVIMA


GRADOVI SRBIJE - Nova Godina
GRADOVI SRBIJE - Nova Godina


                   DOČEKAJTE NOVU GODINU 
                       U GRADOVIMA SRBIJE

PLANINE SRBIJE - Nova Godina
PLANINE SRBIJE - Nova Godina


DOČEKAJTE NOVU GODINU NA PLANINAMA SRBIJE

BANjE SRBIJE - Nova Godina
BANjE SRBIJE - Nova Godina


                            DOČEKAJTE  NOVU GODINU

                               U BANJAMA SRBIJE
 
                                             

TERME - Nova godina
TERME - Nova godina


DOČEKAJTE NOVU GODINU U 
SLOVENAČKIM 
i HRVATSKIM TERMAMA

BUDIMPEŠTA - Nova Godina - FIRST MINUTE
BUDIMPEŠTA - Nova Godina - FIRST MINUTE

Budimpešta, glavni grad Mađarske sa dva miliona stanovnika,  sastoji se od brežuljkastog Budima i ravničarske Pešte. Budim sa tvrđavom, slikovitim ulicama i vinskim lokalima, odaje raspoloženje po kom je grad bio čuven i pre pojave modernog turizma, dok je Pešta središte privrednog i kulturnog života. Moćni Dunav svojim tokom naprosto spaja, a ne razdvaja ova dva dela grada. Slavna prošlost ovog grada vidljiva je svuda po gradu.

BEČ - Nova Godina - FIRST MINUTE
BEČ - Nova Godina - FIRST MINUTE

Beč je glavni grad Austrije i jedan od najlepših gradova u Evropi. Beč je centar moćne carevine, sa dvorovima Hofburg i Šenbrun, raskošnim palatama Belvedere i Švarcenberg, katedralom Sv.Stefana, državnom i nacionalnom operom i teatrom, čuvenim poslastičarnicama i pivnicama ne ostavlja posetiocu ni jedan neispunjen trenutak. Beč nosi epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.

PRAG - Nova Godina
PRAG - Nova Godina

Prag, glavni grad Češke Republike, nalazi se na reci Vltavi. Kao jedan od najstarijih i najlepših gradova u srednjoj Evropi, danas predstavlja prvorazrednu turističku atrakciju. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Dočekajte Novu Godinu uz nezaboravan vatromet na čuvenom Karlovom mostu, popijte kuvano vino na Trgu ispred Orloja i doživite magiju koju ćete pamtiti!

KRAKOV - Nova Godina - FIRST MINUTE
KRAKOV - Nova Godina - FIRST MINUTE

Krakov, bivši glavni grad Poljske, zadržao je do danas najviše istorijskih spomenika i kulturnih dobara u svojoj zemlji. Smešten je na obalama reke Visle, svojim velelepnim zdanjem tvrđave i brda Wawel i najvećim srednjevekovnim trogom Rynek ne može Vas ostaviti ravnodušnim. Danas je Krakov atraktivan grad, grad pozorišta, galerija, zabave, lepih radnji, grad za istraživanje, kupovinu i šetnju u prošlost. 

DVORCI BAVARSKE - Nova Godina
DVORCI BAVARSKE - Nova Godina

Upoznajte dvorce i zamkove Bavarske, Minhen, Augsburg i Salcburg. Minhen je jedan od najlepših gradova u Nemačkoj, kulturni i ekonomski centar Bavarske. Salcburg, "Rim severa", grad u zapadnom delu Austrije, poznat je po staroj arhitekturi i kao Mocartov rodni kraj. Upoznajte dvorce i zamkove Bavarske od kojih su najposećenji oni koje je izgradio kralj Ludvig II u oblasti Bavarskih Alpa: Nojšvanštajn, Linderhof i Herenhimze.

TEMIŠVAR - Nova Godina - FIRST MINUTE
TEMIŠVAR - Nova Godina - FIRST MINUTE

Temišvar je smešten na samom obodu banatske ravnice, nedaleko od granice sa Rumunijom. Na nešto više od 160 km od Beograda, očekuje Vas najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Temišvar krase raskošne palate koje se mogu videti još samo u carskom Beču, pa verovatno zbog toga ovaj grad nazivaju i mali Beč. Pored ovih trgova, za posetioce su atraktivni Muzej Banata i park Lloyd, Tvrđava bastion, Park ruža i šetalište pored Begeja.

BLED - Nova Godina
BLED - Nova Godina

Bled sa svojom okolinom i prirodnim lepotama predstavlja pravi biser Slovenija. Od Beograda je udaljen 580 km. Već prepoznatljiva slika Bleda sa zamkom iznad grada, jezerom i ostrvcetom u sredini, privlači mnoge turiste preko cele godine. Na mirnoj površini jezera ogledaju se vrhovi julijskih Alpa a u crkvi na ostrvcetu koja datira iz 16. veka postavljeno je zvono za koje se veruje da ispunjava sve želje. 

SOLUN - Nova Godina
SOLUN - Nova Godina

Solun se prostire duž Solunskog zaliva na oko 17 km. Grad je poznat po mnogobrojnim spomenicima i zgradama iz ranohrišćanskog i vizantijskog razdoblja, ali i po spomenicima iz otomanskog razdoblja. Danas je grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine.

ŠVAJCARSKA - Nova godina - FIRST MINUTE
ŠVAJCARSKA - Nova godina - FIRST MINUTE

Švajcarska - bogata uređena zemlja u srcu Evrope, nadaleko čuvena po satovima, siru i čokoladi. Voz je osnovno prevozno sredstvo i njime može da se stigne gotovo svuda. Iako nema more Švajcarska se prostire između dva velika jezera - Ženevskog (Lemana) i Bodenskog, oko kojih sve podseća na Mediteran. 

BERLIN - Nova Godina - FIRST MINUTE
BERLIN - Nova Godina - FIRST MINUTE

Berlin glavni grad Nemačke sa više od 180 kanala a sa 1700 mostova grad je prevazišao i Veneciju. Krstarenje Šprejom jedan je od najboljih načina istraživanja Berlina, a neki od najlepših kafića i restorana smešteni su u samim kanalima.  Tokom boravka u Berlinu neizostavno je videti: Aleksanderplatz - nekadašnji check point između Zapadnog i Istočnog Berlina, ostatke Berlinskog zida, Brandenburšku kapiju, berlinski ZOO.

PORTOROŽ - Nova godina - FIRST MINUTE
PORTOROŽ - Nova godina - FIRST MINUTE

Portorož je jedno od najpoznatijih turističkih centara Slovenije. Nalazi se u zalivu Piran u blizini Italijanske granice. Po mnogima je sa razlogom nazvan "luka ruža". Specifičan položaj u severnom piranskom zalivu čini ga zaštićenim od severnih vetrova i u zimskom periodu te ga odlikuje blaga mediteranska klima. Opustite se u lepoti jadranske obale i odličnim italijanskim kapućinom u nekom od šik kafea..

SICILIJA - Nova Godina
SICILIJA - Nova Godina

Sicilija je najveće i najživopisnije ostrvo Mediterana, zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna. Italijani tvrde da "kada vidite Siciliju, otkrili ste ceo svet". Sicilija je prepuna istorijskih spomenika, antičkih hramova, amfiteatara, srednjevekovnih katedrala i palata.

ISTANBUL - Nova Godina - FIRST MINUTE
ISTANBUL - Nova Godina - FIRST MINUTE

Možda ne najlepši grad na svetu, ali ima najneobičniji geografski položaj. Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Sa preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul, nekada nazivan i Konstantinopolj, ima zaista mnogo toga da ponudi turistima. Predstavlja središte Islamske kulture, pravi je raj za kupovinu, a posebna zanimljivost za turiste su svakako i Turska kupatila. 

RIM - Nova Godina - FIRST MINUTE
RIM - Nova Godina - FIRST MINUTE

Rim, nekada prestonica moćnog rimskog carstva, danas je glavni grad Italije nastao pre 28 vekova i sa punim pravom nosi epitet Večitog grada. Večiti grad, konstruisan od ruševina, otvoren je za putnike kao živi muzej, grad koji asocira na gladijatore, pastu, espresso. Jedan od najpoznatijih simbola Rima je Coloseum, najveći amfiteatar ikada sagrađen u Rimskom carstvu.

PARIZ - Nova Godina - FIRST MINUTE
PARIZ - Nova Godina - FIRST MINUTE

Glavni i najveći grad Francuske, grad svetlosti i romantike, širokih bulevara i bogate istorije. Jedan od najposećenijih gradova na svetu dočekaće Vas u svoj romantični zagrljaj i obojiti Vam dušu kontastima života, arhitekture i kulturno istorijskih spomenika. Ne propustite da obiđete Luvr, Orsej, Moulin Rouge, Lido ili Crazy Horse, muzej parfema "Fragonard", Diznilend, Notr Dam i krstarenje Senom. 

SOFIJA - Nova Godina - FIRST MINUTE
SOFIJA - Nova Godina - FIRST MINUTE

Sofija se smatra drugim najstarijim glavnim gradom u Evropi, glavni je i najveći grad Republike Bugarske. Prostire se na površini od 492 kvadratna kilometra, a u njoj živi oko 1 400 000 stanovnika. Tokom svoje duge istorije Sofija se stalno razvijala a svaki istorijski period je obogatio brojnim trgovima koji danas upotpunjuju njen izgled. Danas je krase mnoge arhitektonske i istorijske znamenitosti.

VENECIJA - Nova Godina - FIRST MINUTE
VENECIJA - Nova Godina - FIRST MINUTE

Venecija je jedna od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom V veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanskom zalivu, na preko 100 malih ostrva koje razdvaja oko 180 kanala i spaja preko 400 mostova. Poznata je po brojnim manifestacijama od kojih su najznačajnije: filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenali i čuveni karneval u Veneciji. 

TOSKANA - Nova Godina FIRST MINUTE
TOSKANA - Nova Godina FIRST MINUTE

Umetnost, istorija, kultura, gastronomija, vino, moda, slikoviti krajolici očaravujuće Toskane i u njenom srcu Firenca, grad Milelanđela, Leonardo da Vinčija, Donatela, Bokača, Dantea, kolevka "preporoda" posle srednjovekovnog mraka. Koncerti u novogodišnjoj noći će se održavati na nekoliko gradskih lokacija i sve to uz  vatromet u ponoć.

MILANO - Nova Godina - FIRST MINUTE
MILANO - Nova Godina - FIRST MINUTE

Milano je grad svetske slave, i predstavlja drugi po veličini grad u Italiji sa oko 4 miliona stanovnika. Pored toga što ga mnogi smatraju modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala, Milano pruža i mnoštvo istorijskog sadržaja, ulice okićene katedralama sa prelepom arhitekturom, brojne muzeje i parkove prirode. Poznat je po čuvenoj Katedrali, prestižnoj zgradi Opere - Milanskoj Skali i Crkvi Santa Maria Gracia, gde se nalazi Leonardova "Tajna Večera". 

SLOVENIJA - Nova Godina - FIRST MINUTE
SLOVENIJA - Nova Godina - FIRST MINUTE

Slovenija se nalazi u srcu Evrope, gde se Alpi susreću sa Mediteranom i Panonskom nizijom. Ovo je mala zemlja gde živi miran i gostoljubiv narod i gde se može videti veliki broj prirodnih lepota. Posetite Bled, Kranj i Klagenfurt a Novogodišnju noć provedite u prelepoj Ljubljani! Grad je smešten u centralnom delu države Slovenaca. Kroz njegov centar protiče reka Ljubljanica, pritoka Save nad čijim su tokom podignuti i mnogobrojni mostovi. 

MOSKVA - Nova Godina
MOSKVA - Nova Godina

Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. Smeštena je na obalama reke Moskve koja teče dužinom od oko 500 km. Grad moderne kulture koji čuva svoje drevno nasleđe u jedinstvenim kupolama brojnih crkava i veličanstvenim zdanjima Kremlja. Crveni Trg, Ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro su samo neki od simbola jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva..

BUKUREŠT (Drakula tura) - Nova godina
BUKUREŠT (Drakula tura) - Nova godina

Bukurešt mnogi nazivaju istočni Pariz, jer je jedan od lepših gradova Evope. Po ulasku u grad, ne možete izbeći utisak da se radi o pravom megalopolisu, sa ogromnim bulevarima i veličanstvenim parkovima. Građevine po kojima je Bukurešt poznat su: Trijumfalna kapija, izgrađena po uzoru na istovetnu imenjakinju u Parizu, Rumunski ateunum, i Palata pravde, kao i nekadašnja kraljevska palata, koja je danas pretvorena u muzej umetnosti.

ATINA - Nova Godina - FIRST MINUTE
ATINA - Nova Godina - FIRST MINUTE

Atina, glavni grad Grčke, ime je dobio po boginji zaštitnici Atini. Iz svih delova grada pruža se fantastičan pogled na najveće i najlepše svetilište stare Atine - Akropolj, koje dominira centrom grada sa stenovitog uzvišenja. Šetajući starim delovima grada naići ćete na ulice na kojima se prepliću stare kuće i moderne palate, uske uličice i prostrani trgovi, moderni tržni centri i male ušuškane prodavnice, restorani i tradicionalne taverne.

NICA - Nova godina - FIRST MINUTE
NICA - Nova godina  - FIRST MINUTE

Nica - prestonica Francuske rivijere, odnosno najlepšeg dela Mediterana zvanog Azurna obala. Peti je grad po veličini u Francuskoj sa oko 350.000 stanovnika. U zaleđu je okružuju obronci Primorskih Alpa. Nicu karakteriše veliki broj znamenitosti kao što su čuveno Englesko šetalište, Muzej savremene umetnosti, Park Alberta I, Trg Masena, Crkva Jovanke Orleanke, kula Belanda..

CINQUE TERRE - Nova Godina
CINQUE TERRE - Nova Godina

Cinque Terre - jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih priobalnih područja, poznata po svojoj lepoti i vrlo popularna turistička destinacija. Obala, pet sela (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore) i okolna brda su deo Nacionalnog parka Cinque Terre koji je od 1997. god. UNESCO-va svetska baština.

AMSTERDAM - Nova Godina
AMSTERDAM - Nova Godina

Amsterdam je glavni i najveći grad Holandije, grad muzeja, kanala, brodića i mostova, šarenih kućica karakteristične arhitekture, tolerancije i različitosti, istorije, zabave, grad biciklista, sira i piva. Jedan od osnovnih razloga zašto milioni turista posete Amsterdam u toku godine su zlatna imena holandskih slikara zastupljenih u bogatim kolekcijama gradskih muzeja. 

OHRID - Nova Godina - FIRST MINUTE
OHRID - Nova Godina - FIRST MINUTE

Ohrid je smešten na obali Ohridskog jezera, na 170 km od Skoplja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim lepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. god deo UNESCO - a. Na Ohridu možete obići Tvrđavu Cara Samuila, antičko pozorište, Crkvu Svetog Klimenta - Sveti Pantelejmon u Plaošniku, Manastir Sveti Naum.... Novu Godinu možete dočekati na glavnom trgu sa bogatim muzičim programom i vatrometom, u kafićima ili u nekom od brojnih restorana sa bogatom večerom i dobrim provodom.

SARAJEVO - Nova godina - FIRST MINUTE
SARAJEVO - Nova godina - FIRST MINUTE

Sarajevo - ako želite osetiti duh Sarajeva, onda je najbolje šetati njegovim ulicama i razgovarati sa prolaznicima. Kroz grad protiče reka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je izvorište reke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Može se pohvaliti dobro očuvanim starim trgovačkim delom grada, popularnom Baščaršijom, koja je nastala za vreme osmanske vladavine u Bosni i Hercegovini.

TREBINjE - Nova Godina - FIRST MINUTE
TREBINjE - Nova Godina - FIRST MINUTE

Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljen oko 25 km (putem od Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad Sunca i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. U samom Trebinju i njegovoj okolini se nalazi nekoliko značajnih manastira i crkava: Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg, manastir Tvrdoš, Hercegovačka Greačanica kao i Katolička katedrala i Osman - pašina džamija.

Copyright © 2008 Delphin Software (All Rigths Reserved)