KRF - Grčka

Ostrvo Krf je najsevernije ostrvo u Jonskom moru i drugo po veličini ostrvo jonskog arhipelaga. Krf je brdovito ostrvo sa razuđenom obalom sa brojnim zalivima i poluostrvima, koje krase čarobne plaže i kristalno čisto more. Na zapadu i severu ostrva prostiru se lepe peskovite plaže, dok su na istoku ostrva plaže šljunkovite, sa tirkizno plavim morem, okružene borovim šumama. Mnogobrojni spomenici posvećeni srpskoj vojsci iz Prvog svetskog rata, muzej i srpski konzulat "Srpska kuća", smešteni su u samom gradu Krfu. Ostrvo Vido - groblje srpskih vojnika, nezaobilazno je mesto za obilazak turista koji letuju na Krfu.
KRF-Glavni grad ostrva nalazi se na istočnoj obali. Grad je smešten između dve impresivne tvrđave. Stari grad se jedino može obići peške, zbog uskih ulica - kaleta, popločanih kamenom i cvetnih trgova, koji govore o bitnom uticaju i prisustvu Mlečana na ostrvu. Sa pravom se kaže da je Krf otvoreni muzej mnogih kultura.
DASSIA-Nalazi se 12 km od glavnog grada i jedno je od najlepših letovališta na ostrvu. Čitava oblast je obrasla izuzetno bujnim zelenilom koje se spušta gotovo do samog mora i pogodna je za porodice sa decom. Peščano-šljunkovita plaža dužine 3 km pruža brojne mogućnosti za sportove na vodi.
GOUVIA - Mesto u prelepoj uvali, udaljeno 9 km od grada Krfa, obiluje zelenilom i svim onim što krasi celo ostrvo, a to je šljunkovita plaža, mnoštvo kafića, restorana, taverni i drugih sadržaja koji omogućuju miran odmor, a istovremeno i uzbudljiv provod. 

Cenovnici


Sign In